vineri, 21 martie 2008

Fotbal bolnav

Şoc şi groază în Giuleşti. Cam asta s-a auzit aseară pe la toate televiziunile după derby-ul Rapid-Steaua, întrerupt în minutul 73 deoarece arbitrul Deaconu a fost nimerit în cap de un OZN. Am urmărit cum toţi deontologii şi-au dat cu părerea ...că ar fi trebuit aşa să facă sau aşa...cel mai tare mi s-a părut Zotta completat de Tolo, că trebuia evacuată peluza! De cine , întreb eu. De ce cîţiva stewarzi care la golul lui Săpunaru se îmbrăţişau cu rezervele Rapidului! Cî jandarmii erau în afara stadionului. E clar vina aparţine suporterilor şi a organizatorilor. În orice ţară civilizată atacatoru cu brichete erau imobilizaţi şi daţi pe mîna poliţiei chiar de colegii de tribună. Doar la noi văd că se vine cu idei de genul...diversiune...huo gigi şamd. Dacă era stelist infiltrat de ce nu l-au dat în gît rapidiştii aseară? Le era greu?
Să terminăm odată cu balcanismele astea de doi bani. Tare mă tem că n-am învăţat nimic din acest scandal şi violenţele vor continua în fotbalul românesc. Şi se vor extinde şi la ligile inferioare. Căci în loc să investească în măsuri de siguranţă şi să -şi educe suporterii , patronii cluburilor de la noi fac scenarii şi caută paiu din ochiu adversarului.
Nu încape îndoială, Deaconu a procedat corect, dar ar fi trebuit să oprească meciul cînd a primit prima brichetă în cap. Restu e poveste... Păcat de Rednic şi de jucătorii rapidişti. Aseară meritau o soartă mai bună. Iar Lăcătuş ar trebui să-şi dea singur seama că Steaua e o pălărie mult prea mare pentru el. Să rămînă simbol în Ghencea. Şi atît.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cea mai tare e declaratzia lui Gigi Becali de dupa evenimente. Nu se dezminte badaranul! ``Sa ma vad ciul si satul...``i-tzi spune ceva Florine?

semnez anonim pentru ca nu ma lasa bloggul in alt fel,pentru conformitate...tot un Gigi dar de alt nivel.

Anonim spunea...

s-a creat un precedent periculos... primul meci cu rezultat stabilit de fani... ce-i va opri pe conducatorii de cluburi sa angajeze descreerati sa mearga la meciuri sa le decida soarta? doua brichete=3 puncte. daca nu au fost infiltrati acum, vor fi de acum incolo daca meciul nu va fi reluat din min. 73... sa vedem daca va fi aplicata aceeasi masura la toate incidentele... au fost lucruri mai grave la alte meciuri (la steaua la un moment dat un spectator patruns pe teren a fost aparat de jucatori. atunci nu le-a fost frica?), dar nu s-a grabit nimeni sa opreasca meciul... iar cerseala stelistilor cu lovin in frunte arata premeditarea... nici copos nu-i mai breaz: retrag echipa, etc. na ca i-a retras-o altu'... sint curios ce va urma... nimic bun.
Commando Oli