vineri, 28 martie 2008

Doar galeria a mai rămas de Olimpia noastră.

Tradiţionala deja rivalitate între galeriile echipelor FC Baia Mare şi Olimpia şi -a consumat ieri încă un episod. Chiar dacă echipa a fost vîndută în iarnă la Şimleu băieţii din galeria Olimpiei au vrut să le demonstreze vecinilor că spiritul Commando Oli n-a murit. Şi, la partida de ieri de la Baia Mare dintre FC-ul maramureşan şi Olimpia a făcut deplasarea şi o parte a galeriei sătmăreane formată din 60 de fani Oli.
Dacă pe parcursul partidei în incinta stadionului nu au fost probleme între galerii, doar celebrul deja dialog de la distanţă cu bannere şi înjurături, în schimb lucrurile s-au complicat după meci, la gară cu o oră înainte de plecarea trenului personal de la 19.40 spre Satu Mare.
"Mai era o oră pînă la plecarea trenului şi băieţii stăteau în gară. Pînă acolo am fost escortaţi , dar la gară nu am mai avut nicio protecţie. Pe la 6.30 ne-a atacat cu pietre un grup din galeria băimărenilor pe care poliţiştii l-au lăsat să se apropie. Noi i-am fugărit şi după ce am crezut că lucrurile s-au liniştit au apărut poliţiştii de la TF şi ne-au luat la întrebări" ne-a spus liderul suporterilor Olimpiei, Ciprian Bretan. Acesta povesteşte că şi alţi sătmăreni au avut probleme la un restaurant de lîngă stadion "s-au refugiat în bucătărie ca să scape de băieţii" din galeria FC -ului a spus Bretan.
În urma altercaţiei de la gară un suporter sătmărean s-a ales cu o rană la mînă , iar alţii cinci cu ...amenzi. "Aici a început problema. Că ne-au luat doar pe noi iar b[im[renii care ne/au atacat au disp[rut. Pe băieţi mei i-au dus să dea declaraţii la Poliţia TF şi au fost ameninţaţi că vor fi ţinuţi acolo pînă dimineaţa dacă nu semnează procesele verbale. Pe mine, care eram demult in alta parte la masina m-au luat mascatii in duba in timp ce ieseam de la WC , m-au dus la gară de unde un anume domn poliţist Mandi Zoltan mi-a întins în faţă un proces verbal şi m-a întrebat dacă recunosc..." a mai povestit Ciprian Bretan care a refuzat să semneze procesul verbal." Mi-au spus că au martori care m-au văzut alergînd după băimăreni. Degeaba i-am explicat că am de doi ani spondiloză şi că n-am mai fugit de atunci nici măcar un metru că n-a vrut să audă. E clar că au vrut să ne scoată pe noi ţapi ispăşitori" ne-a mai spus Ciprian Bretan care e hotărît ca luni să meargă în audienţă la comandantul Poliţiei Maramureş . "Vrem să le demonstrăm că nu noi am fost vinovaţi ci atacati si provocati, şi mai mult să le arătăm modul superficial în care poliţiştii de la gară au tratat situaţia "a încheiat liderul suporterilor sătmăreni.
Pînă la urmă galeria Olimpiei a prins Personalul de 19.40 , şi pînă la Satu Mare n-a mai avut parte de alte surprize.
Acesta e materialul pe care l-am publicat în GNV de sîmbătă 29 martie. Nu-s prea multe de comentat. Doar constat că din Olimpia noastră cea adevărată, nu aia vîndută de Catrinel la Şimleu, a rămas doar galeria. Băieţii s-au simţit răniţi în orgoliu şi au plecat la Baia Mare să vadă probabil dacă rivalii nu i-au uitat. Şi a ieşit scandal la Gară şi ca deobicei vinovat în România e cel ce o şi ia pe cocoaşa. Semn că poliţiştii noştri poartă în continuare chipiu de miliţian. Eu unul acum m-aş duce să-i fac aceleaşi urări ca şi cele făcute băimărenilor şi primarului gyuszi. Şi ălora care-şi zic consilieri şi-şi bat joc de banii oraşului şi a judeţului. Altfel batjocura asta a suporterilor sătmăreni va fi doar o ştire de ziar şi atît. Cînd de fapt e batjocura noastră a tuturor sătmărenilor pe care o suportăm cînd vedem că la alţii se poate performa şi- sport şi-n alte multe domenii iar noi batem pasu pe loc şi umplem buzunarele firmelor ungureşti...şi nu numai.

2 comentarii:

Anonim spunea...

stai linistit ca iles va mai auzi de noi... nu poti scapa basma curata dupa ce ti-ai batut joc de simbolul orasului si al judetului... poate sa vina cu ce argumente vrea: el cu pisti si cu tot udmr-ul lui au distrus o istorie de 87 de ani... te asigur ca va plati...
Commando Oli

Anonim spunea...

Vai de p... noastra