duminică, 25 mai 2008

Doar diplome, flori şi felicitări...

La atît s-a rezumat întîlnirea de sîmbătă organizată sîmbătă în sala Consiliului local de primarul Iuliu Ilyes cu trei dintre performele sportului sătmărean. Din păcate nici consilierii locali nu s-au prea înghesuit să participe la această acţiune, în sală fiind prezenţi doar cinci dintre aleşii noştri, semn că sportul nu a fost şi nici nu pare a fi nici în viitor o prioritate la Satu Mare.
Diplomele de merit au fost acordate scrimerelor Cristina Stahl, calificată la Jocurile Olimpice de la Beijing, respectiv Simona Deac, care a obţinut medalia de argint la Campionatele Mondiale pentru juniori. În numele echipei feminine de baschet a Sătmarului, promovată în prima divizie naţională, diploma a fost preluată de jucătoarea Laura Verteş. Pe lîngă diplome cele trei au mai primit cîteo plachetă cu stema municipiului şi cîte un buchet de flori.
Cei prezenţi în sala de şedinţe , în calitate de invitaţi s-au întrebat pe bună dreptate dacă nu e doar o acţiune pur electorală , de imagine, din moment ce , aşa cum era şi firesc, performanţa fetelor s-ar fi cuvenit premiată şi în ...bani nu doar cu flori şi diplome. Cu atît mai mult cu cît Cristina Stahl, singura sătmăreancă ce a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, şi-a întrerupt programul de pregătire şi a venit special de la Bucureşti pentru această festivitate. Unde mai punem că Simona Deac , vicecampoană mondială la spadă a adus cea mai mare performanţăa sezonului pentru sportul sătmărean în condiţiile în care clubul i-a plătit deplasarea la Mondialele din Italia, şi nu Federaţia cum era firesc. Iar despre baschetbaliste nu mai are rost să amintim că dacă tot era vorba de diplome, măcar atunci s-ar fi putut confecţiona nominal cîte un exemplar pentru tot staful şi pentru fiecare jucătoare în parte.
Ne bucurăm că ne -aţi băgat în seamă a ţinut să puncteze la finalul întîlnirii directorul DSJ, Alexandru Contraş... Şi mare dreptate a avut!
Prezent şi el la festivitate, doctorul-primar Dorel Coica a -inut să precizeze că aşa cum s-a întîmplat şi pînă acum Cabinetul Dr Coica va asigura gratuit serviciile medicale, de ambulanţă sau de recuperare atît echipelor de baschet şi handbal de la CSM cît şi loturilor de la scrimă din cadrul Clubului Sportiv, iar Cristinei Stahl a promis că-i pregăteşte o surpriză plăcută la următoarea vizită acasă, la Satu Mare.
Din păcate lui Ilyes nu i-a ieşit prea bine acţiunea mai ales că le a cam stat în gît materialul meu din GNV în care am scris sîmbătă că la Tg Mureş s-au dat 10000 ron pentru o calificare la JO. Bani de la consiliul local. La noi banii se dau altora...nu şi sportului. Iar Gyuszi n a ştiut nici cum o cheamă pe baschetbalistă, iar de clipul lui electoral cu scrima i-a fost ruşine parcă să amintească. Rebel ai dreptate...O fandare...o ŢEAPĂ! ce gust amar mi a lăsat. Mai că-mi vine să mă apuc totuşi mai repede de politică şi să mă bag activ pentru sport în următorii 4 ani.

5 comentarii:

Rebel spunea...

ne bagam? ne bagam... asa zicea o reclama din tineretile noastre... la bere parca... implica-te ca de asteptat ai asteptat destul... am auzit ca coica m-a citat si ca nu i-a picat bine oligofrenului... sa vezi ce-i pregatesc saracul...

Anonim spunea...

Unde sa ne bagam rebelule? Ce ai loc de fripturistii astia? Eu nu am si nici n as fi dispus sa dau 2 miliarde de lei pe un loc pe lista. Iar in partidul care mi e mai aproape de suflet momentan " e ocupat". Asa ca nu mi ramine decit sa astept pensia si sa ma mut la Supur!....Am si io un gind cu primaru de acolo...hahaha. l as intoarce pe drumu bun spre Hurez!

Anonim spunea...

Da de ce sa mergi pina la Hurezu...ca Decebalul e mai aproape si are si drum asfaltat...

Anonim spunea...

La Hurezu e vinu mai bun! Si gravitatia e modificata parca in zona...

Adam Boer spunea...

@florin
cum să dea oraşul premii în bani dacă nu mai sunt? Dacă mai trebuia demonstrată treaba, acuma s-a demostrat ipoteza mea.