vineri, 25 iulie 2008

Baftă lor...10 jucători sătmăreni în Lifa 1

Cum fotbalul sătmărean a ajuns în situaţia jenantă de a nu mai avea nicio echipă în primele trei eşaloane , nu ne rămîne altceva de făcut decît să urmărim evoluţiile jucătorilor porniţi în fotbalul mare de la cluburi din judeţul nostru. Mai precis a celor doar zece jucători ce s-au născut în Sătmar sau au fost legitimaţi pe la Olimpia, Someşul, Oaşul sau Victoria Carei în sezoanele trecute.
La Gaz metan Mediaş, echipă nou promovată pe prima scenă, îl găsim pe Ciprian Prodan. Sătmărean 100%, ce are la activ 30 de meciuri în Liga 1 şi 16 goluri marcate . Vreau să demonstrez că pot fi golgeterul de care Gazul are nevoie în acest an. Vom fi revelaţia sezonuli, iar pe sătmărenii mei îi rog să-mi ţină pumnii şi să fie alături de Gaz metan a spus Cipri Prodan .
Tot la Gaz metan în lot e şi portarul Mihai Şteţca, plecat la Mediaş de la Oaşul Negreşti, dar şi atacantul Gego , cel care a avut şi o scurtă trecere pe la Olimpia în sezonul în care galben -albaştrii au retrogradat în Liga a-3-a.
Rămînem la noupromovate şi la Piteşti îl găsim pe Adrian Dulcea. Fostul golgeter al Olimpiei revine şi el pe prima scenă după ce a mai evoluat de-alungul carierei în Divizia A cu Gloria Bistriţa şi Jiul Petroşani. Dulcea a fost vedeta piteştenilor sezonul trecut şi e anunţat ca titular în atacul lui FC Argeş, alături de Iordache, pentru campionatul care începe azi.
La Oţelul Galaţi şi-a căştigat un post de titular pe banda stîngă Adrian Sălăgean. Ex jucătorul Olimpiei şi al Someşului l-a convins pe antrenorul Petre Grigoraş că el e cea mai bună soluţie pentru postul de fundaş stînga, iar tehnicianul gălăţenilor a renunţat în această vară la veteranul Semeghin şi va miza pe Sălă. Tot la Galaţi, şi tot la capitolul fundaşi îl avem pe Sergiu Costin. Acesta a prins un sezon excelent la Olimpia pe vremea antrenorului Remus Vlad şi a făcut rapid pasul în 2001 spre prima divizie.
Fost coleg cu Costin şi Dulcea şi la Olimpia şi la Bistriţa, portarul Emilian Dolha a revenit în fotbalul românesc din Polonia şi se anunţă o concurenţă serioasă la Dinamo pentru Bogdan Lobonţ.
Cristian Oros a promovat cu FC Braşov în prima ligă iar antrenorul Răzvan Lucescu a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostului fundaş de la Olimpia şi Someşul. În fine, tot printre fundaşii din prima divizie îl găsim şi pe Srgian Luchin . Acesta a plecat de la Someşul la Poli Timişoara şi se pare că va fi titular în formula de ecchipă gîndită de cehul Uhrin pentru noua ediţie de campionat. Mai mult, Luchin se află şi pe lista celor de la Dinamo şi s-ar putea ca în scurt timp acesta să ajungă în curtea cîinilor.
Ultimul pe listă e careinul Eric Bicfalvi, jucător împrumutat de Steaua la Gloria Buzău. Mijlocaşul crescut la FC Keizer şi Fink Fenster rămîne în atenţia lui Marius Lăcătuş şi ar putea reveni oricînd la gruparea din Ghencea mai ales că Eric e titular incontestabil şi la Naţionala de tineret iar marţi în amicalul cu Italia a jucat excelent.
Aceştia ar fi cei zece jucători ce reprezintă într-un fel fotbalul sătmărean pe prima scenă...ar mai fi şi un 10 plus 1 dacă-l luăm în considerare pe Sandu Negrean, vîrful Gloriei Bistriţa fiind născut la Negreşti Oaş însă n-a apucat să joace niciun minut la vreo echipă sătmăreană.
Pe lîngă jucători mai avem şi trei arbitrii... Careianul Istvan Kovacs, cel care va conduce mîine la centru duelul Prodan-Sălăgean de la Mediaş, şi pe Marcel Savaniu mutat la Sibiu între timp şi Sorin Caia plecat la Timişoara.

Niciun comentariu: