luni, 16 iunie 2008

Rock Croatia

Mai putin laudata si bagata in seama de specialistii de la Euro, Rock Croatia lui Bilic a promovat en fanfare in sferturi, si daca ne uitam pest program ,putem zice ca are culoar favorabil pina in...finala! Bilic pare a fi secretul croatilor...un tehnician tinar ce a stiut sa -si apropie jucatorii si sa i faca sa vorbeasca aceeasi limba a fotbalului total. Un rocker inrait cu cercel ce pare adus dintr-un clip al celebrilor Gun s and Roses. Francezii de la L Equipe au pronosticat o finala Croatia-Romania...or fi stiind ei ceva! Despre Austria-Germania nu cred ca e prea mult de scris. Am avut impresia ca austriecii puteau juca inca 30 de ani si tot nu le dadeau vreun gol vecinilor nemti. Prea mare diferenta. De valoare, de organizare a jocului si de calitate a jucatorilor. Doar cu inima si cu publicul alaturi nu se mai pot obtine mari performante. Pentru Germania lui Low urmeaza intilnirea cu Cristiano Ronaldo si trupa lui de samba portugheza. Ala meci, nu cel de aseara cu niste austrieci nimeriti din intimplare, sau ma rog prin vointa UEFA, la acest turneu final.
Ce va fi la Olanda-Romania?....Sa vorbeasca Mutu!

9 comentarii:

Cosma Alexandru jr. spunea...

Ilyes nu-i are la inima pe romani?
1-Statuia lui Lucaciu zace in bezna,iar celelalte grupuri statuare din centru sclipesc de iluminate ce sunt.
2-A facut infratire cu un oras din zona autonoma Tirol Austria la care tot face UDMR referire pentru autonomia zonei secuiesti de la noi.
3-In urma cu aproximativ 1 an in cred comuna Lazuri au fost zilele comunei si s-a intonat imnul maghiar,sau putem zice doar imnul maghiar,cel roman nici vorba,e un primar maghiar de la UDMR,iar Ilyes fiind presedinte pe judet la UDMR nici nu s-a obosit sa-si ceara scuze de la romanii din acea comuna si din judet.
4-Uneori de 1 Decembrie Turnul Pompierilor a fost iluminat in culoarea maghiarimii adica verde, cica era serbata ceva zi contra cancerului sau asa ceva.
5-In raportul primarului aparut in informartia zilei tabelele is in maghiara explicate.
6-La el pe site scrie in maghiara Lacul ,,Kubik”.
7-El desi e Iuliu pentru maghiari se da Gyula,probabil maghiarii nu l-ar simpatiza daca ar aparea cu nume romanesti.
8-Faptul ca pe contracandidatul lui in turul2,pe dr.Coica l-a facut sudist
suna cam ca si budos olah (vlah imputit) expresie des intalnita la maghiarii sovinisti si iredentisti.
9-Desi fenomenul numit fotbal este la cote mari la noi in tara si in oras,domnul primar nu misca nimic in ceea ce priveste implicarea in exploatarea in folosul satmarenilor a Campionatului European de Fotbal.
Se pare ca nu e pe faza sau nu doreste sa faca o bucurie satmarenilor microbisti si patrioti,primaria putea initia,promova sau stimula amplasarea in piata 25 Octombrie a unui ecran gigant la care sa se poata viziona meciuri in special ale Nationalei Romaniei.Nu stim din ce cauza nu s-a miscat nimic in acest domeniu.
10-In urma cu aproximativ o luna domnul Gyula Ilyes facea afirmatia,nu ne mai mira la dumnealui nimic,cum ca Satu Mare e orasul lalelelor.Se stie ca mai demult,pe timpul PCR,era numit orasul trandafirilor datorita numarului mare de acest tip de flori in oras.Insa e clar ca Gyula a spus cu sens ca orasul e udemerist,deci maghiar.Conform siteului primariei in oras sunt maghiari 35%,de unde se vorbeste ca sunt 40%-45%.
Ilyes face parte dintr-un partid care nu ezita sa jigneasca si provoace romanii, nu pot fi intamplatoare toate astea.
Si-au declarat pe fata dorinta de a crea zona autonoma secuiasca,chiar si in Satu Mare acest lucru e privit cu mare rezerva,au declarat ca doresc sa urmeze modelul Kosovo,au dorit sa aiba autonomie culturala,in toamna la alegerile eiropene au avut ca slogan,,o noua descalecare”.Cine nu are incredere in veridicitatea informatiilor,il rog sa le verifice.
Ca tot e vremea Nationalei am pus articolul meu deloc iubit de ungurii iredentisti,sper ca totusi cei ce nu-s iredentisti is mai multi.

fcmuresan spunea...

Uau! Asta e materialul de care se tot vorbeste ca ar fi fost scos de pe blogul lui adam boer.Nu cred ca trebuia cenzurat...e de bun simt si chiar sint lucruri ce ni se intimpla din pacate la Satu Mare.Problema primarului e ca si ungurii lui ii reproseaza ca n a facut destule pentru ei! Stai linistit ca i iubeste si pe romani...si pot sa ti dau o gramada de exemple.
Legat de Nationala...si eu ma intrebam de ce nu s-a orgaizat ceva in Centru Nou, dar acum chiar ma bucur ca nu s-a facut nimic...Era prea mare deziluzia...

Cosma Alexandru jr. spunea...

Salutare
Ma am lucrat la Protectia Copilului si aveai un caz si tot am vrut sa merg la tine sa-l reverific,ma dar numa n-am ajuns inainte sa plec de la DPC.Cred ca vorbeam si de fotbal vreo 2 ore...
Ilyes nu are declaratii contra romanilor,ca nu-i bou sa se autodemaste,dar nu prea cred ca ne place.Chiar te rog zi-mi ceva situatii de care zici tu ca tine la noi.
Si zi si tu,merita sa ma scoata Adam?si apoi ceilalti ma fac si sovin...Noroc ca printre ei sunt si care ma apara,acolo pe blog,ca tu ma aperi aici in teren la tine :)

fcmuresan spunea...

Mai am si acum cazul respectiv la Directie. Macar atit sa fac si eu pentru niste copii mai putin norocosi in viata, ca sa nu le zic altfel. Nu prea am timp sa comentez pe blogurile tuturor dar stai linistit ca la radio nu evitam subiectele legate de activitatea primarului. Si nu l-am iertat de loc in primul mandat.Ca dovada ca ne scoate mereu de la licitatiile in care se impart banii pentru anunturi si publicitati . Are alti clienti care probabil sint mai ingaduitori.
Parerea mea...Nu esti sovin. Era doar o constatare a unor realitati pe care unii nu vor sa le vada.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Stiam cam ce e dosarul tau,sasti ca sunt destul de multi asa.
Dar terog zi-mi ca ziceai casti niste faze din care rezulta ca Ilyes ii are la inima pe romani.

Cosma Alexandru jr. spunea...

,,Uau! Asta e materialul de care se tot vorbeste ca ar fi fost scos de pe blogul lui adam boer".
1-De ce ziceau uau?ce era asa de puternic?
2-Exact unde se tot vorbeste?
Multumesc de raspunsurile ce la astept cu interes.

fcmuresan spunea...

Cosma draga iti zic la o bere nu pe blog! Si mai stiu si unguri pe care nu i are la suflet...Eu nu impart lumea sta atit de usor in unguri sau români, albi sau portocalii...refuz sa cred ca unii mai pot gindi asa in anul 2008. Doar banu ii uneste sau ii desparte...interesele , afacerile pe care le pot face. Daca iese cascaval nu conteaza ca ma asociez si cu ariciu din reclama coca cola.
Vorba chinezului...nu conteaza ce culoare are pisica daca prinde soareci! Asa si cu primaru. N are nimic cu romanii. Cu unii se intelege mai bine si cu altii...
A fost prima reactie, adica uau cind am văzut mesaju. Si-n plus sînt lucruri pe care mulţi s-au ferit să le spună chiar şi în campania electorală. Apoi să ştii că se mai vorbeşte prin Sătmar despre ce se mai comenteaza pe bloguri. E drept că impactul on line nu e încă foarte puternic. Dar cine trebuie să afle stai linistit ca sint binevoitori care sa informeze.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Sa dea Dumnezeu sa nu fie situatia
grava cum cred ca se prefigureaza,si sa fi cum zici tu,asa mi se pare ca zici ca nu e nimic importnt.
Sper ca aia care vorbesc prin targ,nu imi si dau tot felul de etichete cu am primit pe blogul lui
Boer.
Cat despre bere,astept invitatia,doar ca as adauga ca imi place sa am mintea limpede,deci o sa fie un suc chiar daca e mai tare :)...

fcmuresan spunea...

S-a făcut. Invitaţia rămîne valabilă după 14 iulie cînd mă întorc din Portugalia.Berea nu i musai sa fie cu alcool!