joi, 10 ianuarie 2008

Lovitură în moalele capului...

Nu mai e acum niciun secret că Olimpia a fost lăsată să moară cu bunăştiinţă. Anunţul făcut miercuri de primarul Ilyes că stadionul Municipal trebuie dărâmat nu e alteceva decât lovitura în moalele capului dată clubului fanion al judeţului. Istoria fotbalistică a Sătmarului va fi îngropată şi vom rămîne cu speranţa că poate la marginea oraşului, înspre Botiz ,sau poate la terenul Unio va fi construită o Arenă nouă vezi Doamne, la standarde europene.
Oricât de convingător a vrut să pară mai marele oraşului, Iuliu Ilyes la conferinţa de presă ne cam vine greu să înghiţim gogoaşa cu decizia experţilor de la Iaşi. Mai degrabă e vorba de un nou tun imobiliar pregătit pe locul stadionului Olimpia pe un teren care aţi ghicit a devenit foarte valoros odată cu construirea Pasajului de pe Fabricii.
E clar că edilul şef s-a gândit mai întâi la demolarea (încă din martie dacă s-ar putea) stadionului Olimpia şi abia apoi( la anu si la multi ani) la ce va pune la loc pentru fotbalul sătmărean din moment ce la conferinţa de presă a vorbit despre reabilitarea bazei sportive de la Unio (care nu are încă o documentaţie clară) iar în alte cercuri a pomenit de un teren la marginea oraşului înspre Botiz unde să se construiască Arena Municipală. Care Arenă să se ridice din banii veniţi de la vânzarea terenului de sub dărîmăturile stadionului Olimpia.
Dacă ideea va fi pusă în practică în această primăvară nu le rămâne antrenorilor de la centrul de copii şi juniori al clubului să-şi îndrume elevii spre mall-uri şi supermarket-uri la împins cărucioare printre rafturi. E noul sport preferat al autorităţilor locale. Unele care n-au fost în stare de 18 ani să construiască o sală polivalentă sau măcar un ... patinoar dar care vorbesc acum de o Arenă Ultramodernă care să semene leit cu cea construită lîngă Munchen.
După aberaţia din sondaj cu echipa (inexistentă) de rugby pe care Primăria vrea s-o sprijine la cererea sătmărenilor acest anunţ făcut de primarul Ilyes cu demolarea stadionului e încă o dovadă că sportul nu e decât o Cenuşăreasă a municipiului Satu Mare. Şi că Iuliu Ilyes îşi "iubeşte oraşul", dar nu dă doi bani pe sportul sătmărean.

P.S. Poate l-am fi crezut pe domnul Illyes că îl chiar interesează soarta fotbalului dacă în aceeaşi conferinţă de presă ar fi venit şi cu o alternativă viabilă, cu o machetă a unei baze sportive ultra moderne ce ar urma să se construiască în Satu Mare. Cu un proiect adevărat în care să fie prezentate toate cheltuielile şi eventualele beneficii. Dar s-a grăbit să anunţe doar demolarea Olimpiei şi nimic mai mult...

Niciun comentariu: