duminică, 20 ianuarie 2008

La o vorbă cu MIrcea Bolba

Mircea Bolba: "Avem un lot echilibrat..."
"Gaşca nebună" urcă de astăzi în cantonament la Sovata

Someşul urcă de azi în cantonament la Sovata. Fără antrenorul Dacian Nastai, , reţinut acasă de unele probleme familiale, dar cu directorul tehnic Mircea Bolba pregătit să-i alerge în jurul Lacului Ursu pe Csik and co. pentru a avea bateriile încărcate la maxim în bătălia promovării de la primăvară.
Dintre jucători , Micaş şi Gardoş, doriţi de Sportul Studenţesc vor pleca în Antalya cu Gaşca Nebună de la Bucureşti, iar Alex Barbuloviciu va rămîne acasă fiind din nou convocat la lotul U18 al României.
GNV-Domnule Bolba, din nou la Someşul. Cum aţi regăsit echipa la un an distanţă de la ultima aventură împreună?
Mircea Bolba- Am găsit echipa pusă la punct din toate punctele de vedere. Este un îceput nou doar pentru mine şi sper să reuşim să promovăm . De aceea am venit aici şi-mi doresc să nu-i dezamăgesc pe cei care au avut încredere în mine.
GNV- Sînteţi mulţumit de lotul pe care-l aveţi la dispoziţie?
Mircea Bolba- Da. E un lot echilibrat. Aducerea lui Csik, Mihovici şi Schwarzkopf plus Ovi Suciu ne asigură plusul de experienţă de care e nevoie într-o bătălie a promovării, iar restul jucătorilor tineri şi talentaţi cu siguranţă vor da totul pentru a ajunge într-o divizie superioară.
GNV- Care vor fi adversarele în lupta pentru promovare? De cine vă e frică?
Mircea Bolba- Frică nu-mi e de nimeni din serie. Poate doar de...Someşul. Dacă vom reuşi să ne pregătim din toate punctele de vedere şi-i vom face pe băieţi să înţeleagă că e nevoie de continuitate în rezultate atunci nu vor fi probleme.
Sigur contracandidatele rămîn Avîntul Reghin, FC Baia Mare, dar eu sper ca prin jocul nostru să obţinem rezultatele care să ne ducă la final în Liga a-2-a.
GNV- Mai poate fi ajunsă din urmă Lotus Felix?
Mircea Bolba- Şi da şi nu. Sînt şapte puncte avans pentru ei. Meciul direct e la Felix. Noi vom încerca să cîştigăm fiecare joc , dar sînt convins că nici Lotus nu va sta cu mîinile-n sîn şi va aştepta să-i prindem din urmă. Să recunoaştem însă că Lotus porneşte cu prima şansă la locul unu.
GNV- Ce s-a întîmplat la Turda? N-a avut şansă Mircea Bolba să rămînă la nivelul Ligii a-2-a?
Mircea Bolba- Au fost probleme de organizare acolo. Şi eu m-am trezit prins la mijloc între două tabere din conducere. Preşedintele care m-a adus la Turda a demisionat , iar mie nu mi-a fost prelungit contractul scadent în decembrie. Din păcate eu nu ştiam de problemele interne de la Turda şi m-am trezit victimă colaterală. Asta e viaţa, uneori e nevoie şi de puţină şansă.
GNV- N-au rămas cu datorii faţă de Bolba?
Mircea Bolba- Nu. Totul a fost foarte bine , cu o echipă bună şi un lot de prima parte a clasamentului în B2. S-au achitat de toate pînă la ultimul leu şi ne-am despărţit elegant.
GNV- Regrete că n-aţi rămas la nivelul Ligii secunde?
Mircea Bolba- Sigur că-ţi doreşti să pregăteşti doar echipe valoroase şi la un nivel ridicat în fotbal, dar eu acum sper să revin în Liga a -2-a peste şase luni cu Someşul. Nu mai e timo de regrete.
GNV- Ce se întîmpălă cu fotbalul sătmărean...Avem jucători convocaţi la loturile naţionale şi totuşi nu avem echipă nici măcar în Liga a-2-a...
Mircea Bolba- Nu din cauza jucătorilor ne lipseşte o echipă în eşalonul secund, ci pentru că din păcate interesul autorităţilor locale e scăzut pentru fotbal. Cel puţin aşa a fost pînă acum.Olimpia de doi ani s-a tot chinuit pînă s-a desfiinţat...Jucători şi copii talentaţi avem la Satu Mare .Ne trebuie doar condiţii să-i adunăm la un club care vrea performanţe.
E adevărat că şi aceşti copii trebuie să înţeleagă că a fi chemat la lotul naţional de juniori nu înseamnă că automat eşti şi mare fotbalist. Cu ifose şi aere de vedetă nu ajungi departe în niciun domeniu, iar fotbalul nu face rabat de la regulă.
GNV- Anul trecut l-aţi început tot la Someşul...
Mircea Bolba- Da. Şi am regretat apoi că nu l-am ascultat atunci pe patronul Mircea Govor şi am plecat .Ar fi trebuit să rămîn aici , dar important e că acum sînt la Someşul şi vreau mai mult ca oricînd să obţinem performanţe multe împreună.
GNV- A urmat şi un episod scurt la Oraşu Nou . Cum e să antrenezi în Liga a-4-a?
Mircea Bolba- Un antrenor care iubeşte fotbalul merge şi în judeţ să lucreze. Mulţi au spus în toamnă că Bolba a decăzut , eu n-am privit aşa lucrurile .Este o diferenţă mare între a pregăti o formaţir de Liga a-3-a sau de a merge în judeţ, dar am avut atunci o perioadă în care nu m-a căutat nimeni iar cei de la Talna mi-au întins o mînă. Am încercat să-mi fac datoria şi eu sper să-i pot ajuta şi în viitor. Nu strîmb din nas dacă e vorba de a-mi practica meseria de antrenor. Aş merge şi la Polul Nord.
GNV- Cum se înţelege Mircea Bolba cu Dacian Nastai? Cine va răspunde de rezultate şi cine va face echipa? Care din voi va avea telefonul deschis pe bancă?
Mircea Bolba-( ride)- Niciunul . La telefon va răspunde nea Aurel Buzaş...Echipa o vom face împreună şi de rezultate vom răspunde împreună. Mereu m-am înţeles excelent şi am colaborat bine cu Dacian. Spre dezamăgirea unora . Lucrurile merg şi ne completăm de minune. Şi asta nu de acum ci de ani buni. Staţi liniştiţi că pe banca tehnică la Someşul nu vor fi probleme.
A consemnat Florin Mureşan

Niciun comentariu: