luni, 14 aprilie 2008

Sătmar...ce gust amar

Gata cu hoinăreala prin Europa. Am revenit la realitatea sătmăreană şi din primul pas făcut în faţa casei am înţeles de ce Adam Boer era atît de supărat pe şvabii lui că s-au dat cu udemereul. S-a dus şi ultima şansă de a mai speră că oraşul ăsta va arăta vreodată ca unul din Germania. Mult noroi, bătaie de joc, sute de gropi pînă şi în centru vechi, şi un pod Golescu lăsat în voia sorţii de vegyiepseri. Aşa am regăsit oraşul meu drag după o săptămînă în care deşi am văzut că se sapă şi se lucrează chiar în plin centru şi la Salzburg, Ulm, Heidenheim sau Biberach totuşi nu am avut parte de praf sau noroi pe pantofi, iar maşina a rămas curată pînă la ...vama Petea. Nu-mi explic cum lucrează ăia , da ceva e putred în Vestu ăla capitalist.
În rest, pasajul de pe Coposu, sau groapa lui Illyes e aproape gata şi se zvoneşte că va fi , iar, inaugurată miercuri. Colegul Zoli Szenas de la Friss Ujsag părăseşte presa şi se angajează în altă parte, la o firmă de termopane. Păcat...Era un profesionist...poate cel mai bun fotoreporter din Satu Mare...iar Simona Deac de la CS Satu Mare s-a dus la Mondialele de juniori pe banii clubului şi nu ai Federaţiei cum era firesc, şi pînă la urmă a luat argintul la spadă individual. Jos pălăria. Poate se vor găsi pînă la urmă oameni dispuşi cu adevărat să susţină performanţa şi la Satu Mare. Iată că talente avem.
Cît despre excursia la izvorul Dunării şi în leagănul scrimei germane, cu imagini cu tot, mi pe seară.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pai doar din presa corecta se moare de foame :D

Adam Boer spunea...

@fcmureşan
mulţumesc pentru susţinere!

Te-am pus pe blogroll-ul meu.

florin cristian mureşan spunea...

bine ai venit boerule. sper totusi ca se mai poate face ceva bun in orasu asta... chiar daca nemtii se dau unguri si se vede cu ochiu liber cum arata satmaru dupa 4 ani de mandat udmr. sper sa nu ajung ziua in care sa-l regret pe horica!

Anonim spunea...

Ioi, imi pare shi mie rau de Zoli Szenas. L-o facut fraierii aia MoJo sau ce dracu, pana s-o saturat. Amu pleaca shi Lacika shi mai ramane Gyula de la Informatzia ultimu' mohican. S-o dus pe p... shi presa asta!

florin cristian mureşan spunea...

Anonimule draga se pare ca zoli pleaca totusi" la mai bine" iar termopanele ale de care se vorbeste nu/s a lui adrian nastase ci ale udmr. pentru care zoli se va angaja pe perioada campaniei si nu numai.apoi laczika merge redactor sef la un site maghiar deci nu iese din presa.asa ca nu s/a cam dus pe .... presa. fiecare cauta sa primeasca bani mai multi pentru ceea ce face. si e normal si in presa.