duminică, 10 februarie 2008

Arpi Csehi a renunţat la şefia UDMR

Amicul meu Arpi a renunţat la funcţia de preşedinte al UDMR Satu Mare. Hotărîrea e cu atît mai surprinzătoare cu cît omul s-a mişcat destul de bine în campania europarlamentarelor şi chiar a lăsat impresia că va reforma niţel maghiarimea ce începuse să se sature de feţele unor Szabo, Riedl, Illyes sau Muzsnay consideraţi fie depăşiţi , fie şi mai rău, corupţi!
Doar că Arpi Csehi a cedat probabil presiunilor şi asta l-a costat funcţia, şi de ce nu , chiar cariera politică. Nu ştiu motivele acestei rupturi...dar încerc să la bănuiesc măcar. Vizita de săptămîna trecută a grofului Marko la Satu Mare are cu siguranţă importanţa ei. Poate Marko i-a impus nişte compromisuri pe viitor cu aripa ILLYES , poate s-ar dori o nouă alianţă cu PSD-ul sau pur şi simplu presat de oamenii care dau bani pentru partid şi campanie, Marko i-a cerut demisia reformatorului Arpi. Mai apare şi o altă variantă... Că Csehi nu ar fi fost străin de unele matrapazlîcuri marca Pistike şi atunci era uşor de şantajat în campaniile viitoare. Cu siguranţă în zilele următoare vom afla adevărul.
Cine-l va înlocui pe Csehi? Poate Tibi Gunthner, poate Gzusyi reloaded sau...există o a treia variantă ce e ţinută la secret de oamenii lui Marko de la Tîrgu Mureş.

Niciun comentariu: