vineri, 7 noiembrie 2008

Degustare a la Class


Pentru a doua oară în acest an Cramele Oprișor din Mehedinți și-au prezentat vinurile la Satu Mare, iar degustarea de joi seara a făcut ca restaurantul Class să devină neîncăpător.

Crama Oprisor este situata in comuna Oprisor, judetul Mehedinti.

Capacitatea de productie este de 3,5 milioane de litri iar tehnologia folosita este cea mai moderna din Romania. Cele 300 ha de teren viticol se afla in Podgoria Golul Drancei. In perioada 2001-2008, s-au plantat 230 de hectare din soiurile Feteasca Neagra, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Primitivo si Dornfelder.

Vinul dezvaluie consumatorului bogatia naturala a stugurilor, imbratisand armonios darul pamantului, puritatea aerului si mangaierea catifelata a soarelui a spus Nicolae Lintu, event manager la Carl Reh Winery.

Valoarea vinurilor produse de Carl Reh Winery - gamele La Cetate, River Route, Val Duna - a fost confirmata prin castigarea, in ultimii ani, a numeroase premii la concursurile interne si internationale.

De remarcat etichetele de colecție realizate de pictorul Ciprian Paleologu și mai ales ideea irealizării unei colecții speciale...Eroticon cu un Merlot apreciat mult joi seară de cei prezenți la eveniment.

Alături de vinurile de colecție, bucătarul Tegze Arpad a oferit bucate alese de la biftec tartar cu caviar roșu și negru pînă la cornulețe cu marmeladă de ceapă roșie și afine. Sau spumă din pate de ficat de gîscă sau vitello tonnato.

Cum nu sînt un mare specialist în vinuri vă las o adresă de unde puteți afla amănunte despre Carl Reh Winery....www.valduna.ro Nota 10 bucătarului și mai ales marmeladei de ceapă roșie cu afine.... Merlot-ul e super , iar prețurile la fel. De la 75ron. În sus. Poftă mare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

A fost intradevar o degustare reusita,iar vinurile extraordinare,de aceea este pacat sa fac un top al vinurilor,totusi vinurile romanesti tin stindardul sus.
felicitari producatorului si restaurantului class pt atmosfera creeata.

Anonim spunea...

si pe mine nu m-ai chemat ?