miercuri, 15 octombrie 2008

Ca la teatru!

Nu o să vorbesc prea mult aici despre meci și nici nu o sa fac o tragedie din infringerea fetelor in aceasta seara , pina la urma ne a batut cea mai titrata echipa din baschetul feminin romanesc, ci o sa spun doua cuvinte despre atmosfera din sala.
E clar ca nu a surprins pe nimeni ca toate scaunele s-au ocupat, doar vorbim de baschet ca de un sport cu traditie la Satu Mare, dar a surprins( cel putin pe mine unul...) lipsa de reactie si atitudine a spectatorilor. Lumea a venit ca la teatru si a stat cuminte in scaun asteptind replici savuroase probabil... Nu tu o incurajare, o intimidare la adresa fluierasilor, ca se poarta n toate sporturile , de galerie nu mai are rost sa vorbim. Mai fluiera cite unu intr-o goarna odata la 5 minute si atit...Din pacate trebuie sa constat ca dupa atitea esecuri ale sporului satmarean, suporterul a uitat probabil sa se bucure si mai ales sa-si incurajeze o echipa care reprezinta totusi Satmarul. Si nu o reprezinta in vreo liga a treia ci chiar in primul esalon al tarii. N-ar strica incet sa invatam impreuna numele astea: Pricop, Meszaros, Pop, Szmutku, Dragoescu, Nemes, Czukor, Urse, Graham sau Matecsa... Si mai e ceva...hai sa ne bucuram de orice victorie si de orice partida de liga 1...caci la cum merg lucrurile pe la noi prin urbe nu stiu cit o sa mai tina povestea!

18 comentarii:

Anonim spunea...

SALA PLINA? CITI AU FOST PE AFARA? CITI ATI TRIMIS ACASA? HAI SA FIM SERIOSI... RUDELE SI CITIVA POLITICIENI NU INSEAMNA SPECTATORI. ORASULUI ASTA I-AU FOST BAGATE PE GIT DOUA SPORTURI CARE PLAC PRIMARULUI SI VICEPRIMARULUI UDMR. TE MIRI DE LIPSA DE REACTIE? PROBABIL CA JUMATATE DINTRE EI ERAU ACOLO DIN CINE STIE CE OBLIGATIE... "FACE THE TRUTH" - DOAR OLIMPIA A AVUT SUPORTERI IN JUDETUL ASTA DE CACAO. LA CEL MAI SLAB MECI DIN DIVIZIA "C" A AVUT MAI MULTI SPECTATORI CA CSM-UL... UN STADION DE 15000 DE LOCURI "APROAPE GOL", INSEAMNA MAI MULT DECIT O SALA DE 300 "ARHIPLINA". DE ATITUDINE NU MAI VORBIM...

Anonim spunea...

Sa nu fim rai...nu intelege gresit, si eu mi-as dori o Olimpie puternica ce sa adune vreo 2-3000 de spectatori pe meci, dar sa nu uitam ca si baschetul umplea sali pe vremea cind in la Satu Mare jucau Szenes and co in liga nationala. Sau cind organizam finala de patru a Diviziei A. Abia aveai loc si linga usi...Iar aseara n au prea fost, din pacate politicieni! Primarului stai linistit nu i place nici baschetul , nici handbalul , de fotbal nu mai vorbim ca l detesta. Singurii care se chinuie sa tina CSM -ul sint Fogel, Kereskenyi si Arpi Csehi. Din pacate niciun politician roman nu se implica asa ca....Orasu chiar e de cacao, aici ai dreptate da hai macar sa nu demolam din start ce avem bun legat de sport si sa speram ca la un moment dat vom gasi si un udemerist caruia sa i placa fotbalul. Ca politicienii romani au alta treaba!

Anonim spunea...

apropo de politicieni carora le plac sporturile "de sala": cand vom avea si noi o sala polivalenta cu mai mult de 300 de locuri? ar fi frumos sa fie si la noi k la cj, unde galeria lui U merge la toate sporturile si-ncurajeaza ekipele U'iste, insa-n SM avem 5 cluburi, fiecare cu sportul lui. si nu stiu daca centralizarea ar fi o solutie.. btw, florine, de ce voi scrieti numele ekipei de sah doar "vointa", nu "vointa-iz"? :D

CO spunea...

Intru totul de acord cu primul comentariu...

Anonim spunea...

Polivalenta aveam daca raminea Horica primar!? Se vorbeste deja de un complex sportiv cu o sala de 3000 locuri doar ca subiectu nu l prea intereseaza pe primar. Ramine de vazut cit de convingatori vor fi o parte din consilierii locali. Cei care au venit cu ideea. Si nici nu ar costa mult.
@pentru CO pai avem Olimpia 2008 Satu Mare si primeste si bani de la buget! Da oare merita sa stam acolo in mocirla ligii a 4 a si sa cheltuim cu niste baieti care n au nicio treaba cu fotbalu! Ce investitor serios ar avea curaju sa bage bani in fotbalul satmarean?

Anonim spunea...

Fotbalul nu se poate întreţine cu bani publici ! Fără oameni de afaceri interesaţi, care să investească în "afacerea" fotbal nu se realizează performanţe. Vedeţi toate echipele bune din ţară, A trecut perioada din regimultrecut, în care, din motive politice în primul rând, secretarii de partid de la conducerea oraşului aveau obligaţia susţinerii unei echipe de fotbal. De asemenea, ar trebui îăntrebaţi şi contribuabilii sătmăreni, dacă în locul reabilitării şi întreţinerii şcolilor şi grădiniţelor, a terenurilor de joacă, a parcurilor, a străzilor, a reabilitării cartierelor, a finanţării unor instituţii de cultură, a finanţării trasnportului în comun, etc. vor cu prioritate finanţarea unei echipe de fotbal. Şi cu cât.
Putem face doar cât se poate şi finanţa. Vă aşteptăm la dezbaterea bugetului local al municipiului Satu Mare pentru anul 2009 cu propuneri şi soluţii.

Anonim spunea...

Citi din politicienii care depling soarta fotbalului au avut macar o initiativa inspre ajutorarea Olimpiei ? Niciunul !E usor sa bati din gura, e mai greu sa si faci ceva !

Anonim spunea...

florine, cu somesul care mai e treaba? va reveni de la toamna viitoare sau a disparut si gata? ma gandesc ca poate stii ceva, ca govor e patron si acolo si la gnv. merci

Anonim spunea...

marele sponsor "privat" cu bani publici al CSM-ului:florisal. foarte tare. cind n-are csm-ul bani, mai stropim impotriva tintarilor?

CO spunea...

Florine, ma asteptam la mai mult decit sa arati spre Olimpia 2008. Stim toti ca a fost infiintata pentru a salva grupele de juniori, desi e laudabil gestul, din punctul nostru de vedere e inutil. De aici pina la a afirma ca asta este o echipa de fotbal care sa reprezinte orasul si judetul e drum lung. La fel de bine puteam si noi sa infiintam Olimpia si sa jucam noi, dupa modelul Manchester United.,, Sau sa ne arati ca exista Olimpia Cauas... Trebuie sa recunoasca: au pus Olimpia pe butuci ca sa se poata desfasura cu CSM-ul asa cum vor... Punct.

Anonim spunea...

Partial adevarat cu florisalu si tintarii... sponsoru cel mare la csm e apaservu.Asta e impresia mea.
Nu stiu ce se va intimpla cu Somesul, dar personal cred ca sint sanse mici sa revina din toamna la SM.
Olimpia a fost pusa pe butuci nu ca sa faca loc CSM-ulu,banuiesc ca au fost alte interese la mijloc. Sa ne aducem aminte de declaratiile scapate de edilu-sef cu demolarea stadionului. Intre timp toata lumea tace suspect iar stadionu se degradeaza pe zi ce trece. Nu mai aratati cu degetu spre baschet si handbal...Avem puterea ca oras sa sustinem si aceste sporturi si fotbal si scrima asa cum se intimpla la Oradea sau...Sebes ca sa dau doar 2 exemple.

Anonim spunea...

pentru asta ne trebuie politicieni ca la Oradea, Sebes, etc...

Anonim spunea...

MA FRAIERE CO, TU NU ESTI TEAFAR LA CAP.

AI FOST ANI DE ZILE UNEALTA CELOR CARE AU FURAT BANI PUBLICI (!!!) CE A PRIMIT OLIMPIA IN ANUL 2003-2004 (ESTE VORBA DE CCA. 20 DE MILIARDE!!!).

SI IATA, ACUM AI FOST ARUNCAT CA O CARPA MURDARA, SI NU-TI GASESTI LOCUL. CE PACAT:)

MAI BINE VEZI-ITI DE TREABA SI STAI IN BANCA TA...

CO spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CO spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CO spunea...

Doare adevarul? Indiferent de performantele CSM-ului, acesta nu va ajunge niciodata la recunoasterea de care are inca parte Olimpia. Sa va traiasca CSM-ul mult si bine, dar nu ne puteti obliga sa-l iubim.
PS: astept scuze sau lamuriri pentru apelativele cirpa si unealta. Din cite stiu n-am fost nici una nici alta. le astept personal pentru ca desi nu te-ai semnat expresiile folosite te-au dat de gol.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Florin
Scrie te rog un articol despre noua ta emisiune la NVTV.

alyx cosma spunea...

si pe mine ma intereseaza somesul, obisnuiam sa merg la ei la meciuri. nu neaparat sa revina cei de la simleu,ci sa se porneasca iar echipa, in liga 4, cu juniori si in 2 ani revin in liga 3. ca olimpia. intreaba te rog pe cine era pe la club daca au planuri de-astea, merci