duminică, 23 noiembrie 2008

Herr Szepessyi vine la mine in emisiune...


Antrenorul lotului de spadă de la CS Satu Mare, Francisc Csiszar şi fostul campion mondial la spadă, Iosif Szeppesy sînt invitaţii mei miine seară de la ora 21.30 la emisiunea Săptămîna sportivă de la Nord Vest TV. Pe lîngă discuţiile legate de scrima sătmăreană şi viitorul ei, în emisiune va mai interveni Nicolae Istrate, antrenorul handbaliştilor de la CSM şi de asemenea protagoniştii primului succes pe teren propriu al echipei de baschet feminin.

Josef S. Szepeschy - nascut la 13 octombrie 1946 la Satu Mare. A inceput scrima cu antrenorul Alexandru Csipler. A activat la CS Satu Mare si Steaua. In 1972 pleaca in Germania unde in 1973 cucereste aurul cu echipa de spada a Germaniei la Campionatul Mondial. Infiinteaza apoi Centrul Federal de Scrima de la Heidenheim. Manager la Allstar, Adidas si Audex, iar de 16 ani e director executiv la Schuck. Este principalul organizator al Întîlnirii mondiale a scrimerilor sătmăreni. Herr Szeppesi e un om deosebit pe care l am cunoscut mai bine in primavara cind l am vizitat acasa la Heidenheim.

luni, 17 noiembrie 2008

Emil...

Mi-e greu sa scriu la trecut, chiar si doua rinduri ,despre bunul meu amic Emil. Onciu. Refuz sa cred ca a plecat dintre noi si nu l voi mai auzi prezentind cu vocea i inconfundabila un Creedence sau Beatles. Sau ca nu l voi mai avea partener de vorba la o cafea.
Imi revin si acum in cap povestile pe care le am purtat in noptile pierdute impreuna pe vremea cind facea echipa impreuna la Radio Transilvania sau la Samtel si incercam sa incropim tot soiu de grile de emisiuni ...ascultabile . Imi aduc aminte ca si ieri cum se spune de increderea pe care a avut o acum 13 ani in mine si de momentul in care intr-o seara de septembrie 95 mi a spus calm de miine prezinti sportu la radio Transilvania ...si asa am ramas , cu sportu! Multumesc Emil pentru toate momentele deosebite petrecute impreuna si nu pot acum decit sa zic ca mi pare nespus de rau ca n-am mai apucat sa stam si dupa 2001 in aceeasi barca radiofonica. Dar voi fi mereu mindru sa spun ca singurul om care mi-a influentat viata si mai ales cariera in media e Emilian Onciu...Adio EMIL! Dumnezeu sa te aseze in corul lui de ingeri...
http://www.trilulilu.ro/folkforever/49d06a1d535f2f

vineri, 14 noiembrie 2008

Ioan Palko și Cristian Savlovschi vin luni la Săptămîna sportivă!

Luni seara de la ora 21.30 este programata o nouă editie a emisiunii Saptamina sportiva de la NORD-VEST TV. Invitații mei in studio vor fi Ioan Palko , directorul tehnic al echipei de handbal de la CSM Satu Mare și Cristian Savlovschi unul dintre cei mai buni jucători de la CSM în partida cîștigată miercuri la Bistrița.

De asemenea telefonic vor interveni și Dan Fleșeriu, antrenorul baschetbalistelor de la CSM , dar și Eva Lengyel , antrenoarea floretiștilor de la CS Satu Mare.

Aștept întrebările voastre aici...

miercuri, 12 noiembrie 2008

Revansa lui Palko!


Handbalistii au reusit aseara o victorie mare la Bistrita , 30-27 si au facut un pas important spre cistigarea seriei vest a Diviziei A. Daca pentru egalul din tur l-am gasit _ vinovat_ pe antrenorul
Palko, mai ales pentru lipsa lui de reactie din minutul 40 incolo, acum nu-mi ramine decit sa-i spun jos palaria aceluiasi domn Palko.
A pregatit derby-ul ca la manual si CSM-ul a condus ostilitatile pe tot parcursul partidei. Practic bistritenii au condus o singura data, cu 1-0 in rest emotii am avut doar prin minutul 38 cind Palko a protestat si a provocat o eliminare de 2 minute, de care gazdele n-au putut profita. Felicitari baietilor, mai ales lui Bibi , Savlovschi si portarului Teremi, dar si galeriei. Vreo 60 de satmareni si-au incurajat favoritii in sala sporturilor din Bistrita dintre ei multi angajati de la Primarie, Unio si LPS. Pina la promovare sigur ca mai e cale lunga... doar ca de cum altfel negociezi bugetul cu sponsorii din postura de mare favorit! Inca odata spun felicitari pentru modul in care au pregatit meciul lui Palko si intregii echipe de la CSM, de la Istrauan, Pacuraiu ,si Fogel , pina la omiprezentu...Mitrut.

duminică, 9 noiembrie 2008

Tibi Csik și Zoltan Pataki vin la Săptămîna sportivă

In aceasta seara( luni) de la ora 21.30 este programata o nouă editie a emisiunii Saptamina sportiva de la NORD-VEST TV. Invitații mei in studio vor fi Tibi Csik, antrenorul echipei Olimpia 2008 și Zoltan Pataki, președintele Comisiei de disciplină a AJF Satu Mare. Pe lîngă cei doi foști jucători ai Olimpiei, în emisiune vor mai interveni telefonic , Adrian Dulcea , golgeterul lui FC Argeș , dar și președintele echipei de baschet MCM Tîrgoviște, Gabriel Boriga. În plus vor mai fi și interviuri realizate la finalul partidei din runda 6-a a Diviziei A la baschet feminin,CSM Satu Mare- MCM Tîrgoviște cu Dan Fleșeriu, antrenorul CSM-ului, Cătălin Tănase, tehnicinul MCM-ului și Monica Brosovszki- Boriga, căpitanul MCM.

vineri, 7 noiembrie 2008

Degustare a la Class


Pentru a doua oară în acest an Cramele Oprișor din Mehedinți și-au prezentat vinurile la Satu Mare, iar degustarea de joi seara a făcut ca restaurantul Class să devină neîncăpător.

Crama Oprisor este situata in comuna Oprisor, judetul Mehedinti.

Capacitatea de productie este de 3,5 milioane de litri iar tehnologia folosita este cea mai moderna din Romania. Cele 300 ha de teren viticol se afla in Podgoria Golul Drancei. In perioada 2001-2008, s-au plantat 230 de hectare din soiurile Feteasca Neagra, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Primitivo si Dornfelder.

Vinul dezvaluie consumatorului bogatia naturala a stugurilor, imbratisand armonios darul pamantului, puritatea aerului si mangaierea catifelata a soarelui a spus Nicolae Lintu, event manager la Carl Reh Winery.

Valoarea vinurilor produse de Carl Reh Winery - gamele La Cetate, River Route, Val Duna - a fost confirmata prin castigarea, in ultimii ani, a numeroase premii la concursurile interne si internationale.

De remarcat etichetele de colecție realizate de pictorul Ciprian Paleologu și mai ales ideea irealizării unei colecții speciale...Eroticon cu un Merlot apreciat mult joi seară de cei prezenți la eveniment.

Alături de vinurile de colecție, bucătarul Tegze Arpad a oferit bucate alese de la biftec tartar cu caviar roșu și negru pînă la cornulețe cu marmeladă de ceapă roșie și afine. Sau spumă din pate de ficat de gîscă sau vitello tonnato.

Cum nu sînt un mare specialist în vinuri vă las o adresă de unde puteți afla amănunte despre Carl Reh Winery....www.valduna.ro Nota 10 bucătarului și mai ales marmeladei de ceapă roșie cu afine.... Merlot-ul e super , iar prețurile la fel. De la 75ron. În sus. Poftă mare.

duminică, 2 noiembrie 2008

Adriana Pricop și Ionel Păcurariu vin azi la Săptămîna sportivă

In aceasta seara de la ora 21.30 este programata o nouă editie a emisiunii Saptamina sportiva de la NORD-VEST TV.

Invitați in studio vor fi Adriana Pricop, căpitanul echipei de baschet de la CSM și Ionel Păcurariu, director la LPS și nou membru al Comitetului director de la CSM. Pe linga discutiile legate de handbal si baschet, in emisiune vor interveni, telefonic, Florin Fabian antrenorul sătmărean al liderușui din C6, FC Baia Mare și Marcel Savaniu arbitrul sătmărean ce a oficiat la derby-ul Dinamo -Steaua.

Se schimba ora de strart a emisiunii di cauza campaniei electorale care va avea o luna de acum inainte programe speciale de la 20.30 la NVTV. Va astept la NORD-VEST TV in fiecare luni seara la sport!

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Zi perfecta pentru CSM

Baschetbalistele s-au impus la Iasi, scor 74-60 si au obtinut a doua victorie in Liga Nationala. Urmeaza socul cu Tirgoviste.
Tot azi, handbalistii lui Palko au avut parca un antrenament cu public, 50-30 cu Extrem Baia Mare si se mentin pe primul loc in liga a doua seria vest. Pe 12 noiembrie la Bistrita va fi meciul decisiv pentru cistigarea seriei, HCM-CSM. Bafta baietilor nostri.