joi, 23 octombrie 2008

Pentru noi, stelistii...

Adrian Schindarli, prietenul meu de la Radio Timisoara mi-a trimis acest mesaj fara alte comentarii: Cum se salută mai nou steliştii? Give me five! - Care e animalul preferat al stelistilor? Cincila - Ce oraş visează să viziteze steliştii de Crăciun? Cincinnati - Cum dau noroc steliştii după marele meci cu Lyon? Cin-cin! Care e site-ul preferat al stelistilor? Hi5.. Care e cladirea lor preferata? Pentagonul.
Ce sa mai zici...decit ca ne-o meritam. Noi stelistii. Batem noi Dinamo cu 5-4 dupa ce ne-or conduce cu 4-o si schimbam salutu! Pina atunci hai iar la sala LPS. Simbata de la 11 handbal, CSM- Fagaras iar de la 13 baschet, CSM- CET Govora.
Meciurile vor fi inregistrate si retransmise in week end la NVTV.( nord vest tv).

luni, 20 octombrie 2008

Dan Fleseriu si Stefan Birtalan-jr vin azi la Saptamana sportiva

In aceasta seara de la ora 20.30 este programata prima editie a emisiunii Saptamina sportiva de la NORD-VEST TV.
Ii voi avea invitati in studio pe Dan Fleseriu, antrenorul echipei de baschet feminin a CSM Satu Mare si pe Stefan Birtalan -jr, capitanul echipei de handbal masculin de la CSM. Pe linga discutiile legate de handbal si baschet, in emisiune vor interveni, telefonic, Cristina Stahl, campioana nationala la floreta si Kovacs Istvan, arbitrul careian ce a oficiat la derby-ul CFR-Dinamo.
La noua ani distanta de la ultima emisiune realizata atunci la SAMTEL , se numea MINUTUL 91, revin pe sticla . Nu fac promisiuni de genul " o sa fie cea mai tare emisiune de sport din galaxie" si nici nu-mi propun sa readuc Olimpia in Liga 1. In fapt voi face emisiune cu materialul clientului, adica doar cu sporturile care au mai rezistat prin judet. Cu bune si rele. Si cum sportul la noi e cum e...
Deocamdata mergem pe mina CSM -ului si vom incerca sa transmitem pe NVTV meciurile de acasa ale handbalistilor si baschetbalistelor . Poate de la anu sa refacem macar o echipa de Liga a 3-a in judet( la fotbal ) si atunci alta va fi si grila.Scrima, lupte, sah, judo, karate, motociclism...cam asta avem si de aici vom porni discutiile in Saptamina sportiva. Va astept cu sugestii , reclamatii si intrebari pentru invitati.

miercuri, 15 octombrie 2008

Ca la teatru!

Nu o să vorbesc prea mult aici despre meci și nici nu o sa fac o tragedie din infringerea fetelor in aceasta seara , pina la urma ne a batut cea mai titrata echipa din baschetul feminin romanesc, ci o sa spun doua cuvinte despre atmosfera din sala.
E clar ca nu a surprins pe nimeni ca toate scaunele s-au ocupat, doar vorbim de baschet ca de un sport cu traditie la Satu Mare, dar a surprins( cel putin pe mine unul...) lipsa de reactie si atitudine a spectatorilor. Lumea a venit ca la teatru si a stat cuminte in scaun asteptind replici savuroase probabil... Nu tu o incurajare, o intimidare la adresa fluierasilor, ca se poarta n toate sporturile , de galerie nu mai are rost sa vorbim. Mai fluiera cite unu intr-o goarna odata la 5 minute si atit...Din pacate trebuie sa constat ca dupa atitea esecuri ale sporului satmarean, suporterul a uitat probabil sa se bucure si mai ales sa-si incurajeze o echipa care reprezinta totusi Satmarul. Si nu o reprezinta in vreo liga a treia ci chiar in primul esalon al tarii. N-ar strica incet sa invatam impreuna numele astea: Pricop, Meszaros, Pop, Szmutku, Dragoescu, Nemes, Czukor, Urse, Graham sau Matecsa... Si mai e ceva...hai sa ne bucuram de orice victorie si de orice partida de liga 1...caci la cum merg lucrurile pe la noi prin urbe nu stiu cit o sa mai tina povestea!

marți, 14 octombrie 2008

Hai la sala LPS!

Hai la sala LPS! Miercuri mare cuplaj mare...tot sportu satmarean vine in fata noastra cu partidele CSM -Universitatea Cluj.
Primul meci e de hanbal în Liga 2-a de la ora 17, iar al doilea de baschet , de la ora 18, în Liga Naționala la fete. Asa ca invitatia am facut-o si sper sa ne bucuram impreuna de spectacol si de ce nu, de doua victorii satmarene. Daca fotbalul nu ne mai aduce satisfactii la Satu Mare, macar sa ne bucuram de ce avem. Cit om mai avea si clubu asta municipal!

marți, 7 octombrie 2008

Scuze colegului Pesek...

Ar fi bine de stiut ca nu tot ce poarta ochelari si e mic de statura in Satu Mare si n plus e si ziarist , se cheama ca e Florin Muresan.
Ma simt obligat sa fac aceata precizare pe acest blog pentru a evita scene penibile in care sa mai fie implicat domnul Palko, antrenorul handbalistilor de la CSM. Acesta a sarit simbata ca ars la gitul colegului de la Friss, Attila Pesek pe motiv ca vezi Doamne l-a vorbit si criticat pe la colturi dupa egalul cu Bistrita. Mai era putin si bietu Pesek ar fi concurat-o pe nevasta lui Dragulescu la ochi vineti! Noroc ca a intervenit secundu Istrate care a explicat ca nu asta i ochelaristu mic ci Muresan! Ca sa nu ne iasa vorbe-n tirg domnule antrenor Palko ar trebui sa intelegeti ca asa cum va place sa fiti laudati dupa victorii tot asa trebuie sa suportati si criticile cind lucrurile scirtiie. Mai ales cind esti platit din bugetu orasului si nu din buzunaru vreunui investitor local.
Apoi n-am vorbit pe la colturi ci chiar in fata salii si asta imediat dupa jocul cu Bistrita si repet si acum aici ca vina va apartine 80% pentru acel semiesec. Si nu revin asupra motivelor. Iar comparatia cu Tadici ar trebui sa va maguleasca nu sa va scoata din pepeni ! Si mai e un amanunt... as fi pus si eu niste intrebari la finalul acelui joc dar nu am cunostinta sa se fi organizat vreo conferinta de presa dupa joc. Asa ca domnule Palko...daca nu aduceti in retur punctul inapoi de la Bistrita ati face bine sa tot ramineti pe traseu...adica la Baia Mare.