duminică, 30 decembrie 2007

Scrima, bat-o vina!




Sîmbătă m-a pus spiriduşu să mă duc la Cupa Revelionului la spadă. Luptă dreaptă între ziarişti, cu spada în mînă.Doar că am constatat că mulţi viteji se arată doar cu pixu în mînă. Din presa românească din Sătmar am fost singurul reprezentant. În rest doar prietenii de la Friss şi Hirlap. Nu contează prea mult cine a cîştigat. Importantă a fost distracţia şi mai ales satisfacţia pe care am văzut-o pe faţa antrenorilor şi a sportivilor din sală. Parcă-şi rîdeau în barbă...vedeţi că nu-i atît de simplu cu scrima. M-am ales cu o diplomă de participare, fie vorba e bună şi asta pentru unu care n-a mai ţinut în viaîţa lui o spadă în mînă, cu o durere în piept de la loviturile căpătate în luptă, şi cu o febră musculară de toată frumuseţea. Cred că la anu voi fi mai indulgent cu sportivii şi , sincer mai atent la competiţiile scrimerilor. Culmea e ca , chiar m-am simţit bine pe planşă. La anu sper să cîştig eu Cupa Revelionului...sau măcar pe cea de 1 aprilie! AN NOU FERICIT ŞI PLIN DE PERFORMANŢE, CU SĂNĂTATE ŞI BUNĂSTARE...
Poate mă ajută cineva cu pozele... Nu prea îmi iese treaba cu postatu pe blog.

duminică, 23 decembrie 2007

REGAL ROYAL


Am avut onoarea sa prezint un super spectacol , vineri seara la Casa de Cultura a Sindicatelor. Cei de la Royal Dance Club au umplut pina la refuz sala si desi nu sint mare amator de dans sportiv trebuie sa recunosc ca show-ul a fost de nota 10. Cu steluta.
Marius Iepure cu Kristina Kessler super profesionisti iar copii lui Ovi Ignat dulci de tot. Chiar si Csabcsi a facut atmosfera buna iar Hermina Hotca , totala cu BAU BAU ei. Asa ar trebui sa arate orice gala a laureatilor la final de an pentru un cub sportiv care se respecta si tine la cei care tot anul au muncit si s-au straduit sa aduca rezultate. Nu sa ne adunam in holuri de hotel sau prin birouri la una mica iar primaria sa vina doar cu vorbe , nu si cu niste premii.
Rusine lui Gyuszi si lui Viorila Solschi ce s-au afisat ca niste ciobani la premierea de la DSJ, care s-a tinut tot vineri dar cu trei ore inaintea galei Royal, asta dupa ce l-au refuzat pe Contras si n-au mai vrut sa aloce bani pentru o premiere suplimentara pentru antrenori si sportivi.De la Filarmonica si Dacia ne-am intors pe holul hotelului Sport. La noi ca la nimeni. Iar bonurile valorice de 300 Ron oferite in loc de bani au fost bomboana pe coliva sportului satmarean.
Doua GALE in aceeasi zi...Dar ce mare diferenta .Royal a cistigat prin KO.

Aruncarea Ciocanului...

Ce nebunie cu alegerea presedintelui Consiliului Judetean... Simbata sedinta a tinut mai bine de cinci ore si cu greu s- a nascut urmasu lui Pistike! Pina la urma dupa doua tururi a iesit eternul Ciocan zis Ghitza. Vechi amic de afaceri si vecin de Tara Oasului cu exu Pista. Asa ca nu ma astept ca in urmatoarele sase luni judetul sa se schimbe la fata , drumurile sa se asfalteze ca-n palma sau investitiile sa curga pe Somes... Nu astept pentru ca de trei ani juma, acelasi Ciocan a fost vice la CJ si n-a facut nimic iesit din comun. Poate doar a lasat impresia ca e pe felie cu Szabo si atit. Ii e frica sa semneze orice act, cred ca si la statu de plata se uita de zece ori pina iscaleste o data. Cu asa oameni in fruntea bucatelor nu-i de mirare ca Satmaru pare ramas cu 20 ani in urma vecinilor din Maramures, Bihor sau Cluj.
Intrebare : cum de a reusit Ciocan sa alerge de unul singur si sa termine pe locul 2? Noroc cu "tradarea" lui Guntnerr ca alfel ii prindeau sarbatorile pe consilieri tot la sedinta. Si votau si acum in al 19 -lea tur. Nu-s rua da cred ca si pesedistii s-au cam saturat sa tot danseze pe muzica lui Mc Hammer.

miercuri, 19 decembrie 2007

Scuze Crush şi Alexandra Ungureanu

N-am apucat să scriu prea multe despre evenimentul caritabil de luni, organizat la Teatru de Nord. Din păcate s-a mai demonstrat încă odată că drumul spre...iad e pavat cu intenţii bune. Altfel nu-mi explic cum de s-a putut lăsa păcălită Alexandra Ungureanu împreună cu Crush să -şi lege numele de o şuşă în care organizatorii n-au fost înstare să asigure nici măcar condiţii minime de sonorizare, iar de promovare sau susţinere a evenimentului nu mai putem vorbi.
Nici preţul biletului , 35RON ,nu i-a prea atras pe sătmăreni căci să fim serioşi oricît de milos ai fi la un salariu de 5-600 ron nu prea te lasă bugetu să faci astfel de gesturi , chiar dacă e vorba de copii din centrele de plasament. Iar dacă mai vine şi soţia, ajungi la 70 RON. Consecinţa amatorismului celor de la Loga center... s-au vîndut doar 110 bilete iar spectatorii au plecat acasă cu un gust amar. Păcat.
N-am văzut în sală nicio oficialitate a judeţului sau a municipiului. N-au timp de gesturi caritabile... Poate. Cred că s-a dus pe apa Someşului şi spiritul Crăciunului...Generozitate, iubirea aproapelui .Doar vorbe bune de spus la biserică. Sărbători fericite.

sâmbătă, 15 decembrie 2007

Pe ce cheltuie Primăria banii noştri

l conform site-ului primăriei, sătmărenii ar vrea ca de la bugetul local să fie sprijinită atît echipa de fotbal cît şi cea de ...rugby a oraşului


Săptămîna trecută mai toată presa locală anunţa rezultatele unui sondaj de opinie comandat (şi plătit probabil) de primărie. Un studiu privind viaţa socială, aşteptările cetăţenilor, mulţumirile şi nemulţumirile sătmărenilor privind serviciile administraţiei, cum scrie şi pe site-ul primăriei, www.satu-mare.ro .
Cum nu sînt un fan al sondajelor şi continui să cred că cel care comandă studiul primeşte rezultatele pe care vrea să le audă am trecut rapid peste cifrele şi procentele prezentate.
Pînă cînd am dat cu ochii de subiectul sport." Dvs credeţi că primăria ar trebui să sprijine sportul?" e întrebarea la care 58% au răspuns DA , 8 % au răspuns NU şi culmea 33.5% ,NU ŞTIU. Nu comentăm procentul mult prea mare al nehotărîţilor ci mergem la următoarea întrebare din studiu. Una care ne-a băgat rău de tot în ceaţă. " Dacă da, ce sport doriţi să fie sprijinit?" . Iar răspunsurile : 37.4% doresc să fie sprijinite echipa de fotbal şi cea de...RUGBY.56.4% vor să fie sprijinită numai ecipa de fotgal iar 6.2% numai cea de rugby. Ca să fie şi mai convingători , domnii care au realizat sondajul ne mai prezintă şi nişte tabele cu starea civilă a repondenţilor, venitul lunar şi ultima şcoală absolvită. Chiar aşa de prost informaţi să fie cei cu studii superioare în Satu Mare încît 43.1% dintre ei să răspundă cu..."amîndouă echipele" !
Ce să mai înţelegem după acest sondaj prezentat cu fast de primarie? Că noi, rugby n-am avut niciodată la Satu Mare şi nici nu cred că într-un viitor prea apropiat ne vom îndrăgosti tot nord-vestu de sportul cu mingea ovală.
Eventual putem înţelege cît de mult pune primăria bază pe sport într-un oraş în care scrima, baschetul , luptele şi fotbalul au tradiţie, şi mai nou karateul se ridică încet.Iar rugbyul la Satu Mare e la fel de popular ca şi patinajul artistic sau schiul la Cairo.
Cît de profesionist e susţinut sportul de performanţă de către primărie asta se vede cu ochiul liber şi nu mai era nevoie de sondaje plătite si facute dupa cum se observa "dupa ureche". Se vede prin rezultatele ultimilor ani şi orice comparaţie cu vecinii din Baia Mare, Oradea , Cluj sau chiar Zalău nu-şi are rostul. Acolo echipele finanţate de la bugetul local se bat cu succes în primele ligi la handbal, volei, baschet sau polo. Iar la Baia Mare chiar şi la rugby!
Anul viitor cînd se vor mai comanda sondaje pe banii noştri cei de la primărie ar face bine să-i întrebe pe aceiaşi 1023 sătmăreni chestionaţi în această toamnă dacă vor ca pe viitor să fie sprijinită echipa de orientare sportivă ( printre gropi şi lucrări neterminate în Sătmar ) sau cea de CURLING a oraşului.Măcar ultimul e şi sport olimpic şi va putea fi practicat în cîteva zile pe trotuarele şi drumurile din municipiu.
Somn uşor şi Sărbători fericite! Marja de eroare a sondajului e de +_3%( sic).
" ALL BLACK S " Lebel de la Johnny Walker
N.A. conform DEX
-CURLING CÁRLING/ s. n. joc sportiv pe gheaţă, de origine scoţiană, între două echipe a 4 jucători, constând în lansarea unor obiecte (cibleuri) spre o ţintă, cu scopul de a o doborî sau a le plasa cât mai aproape de aceasta. (< engl., fr. curling)

joi, 13 decembrie 2007

Felicitari Samurailor

Clubul de karate Samuraiul ne-a aratat inca odata ca tine la imagine dar si la copii care vin la antrenamente. Si bineinteles la parintii lor care mai cotizeaza si ei la bunul mers al performantelor. In aceasta seara a acordat peste 70 de premii sportivilor de la medaliati la debutanti.Locatie selecta la ASTORIA si sala arhiplina.Felicitari celor de la Help Line si lui magos care se pare ca a trecut peste dezamagirea de anul trecut cind a fost desfiintat de o parte a presei ca a facut ceva pentru tot sportul satmarean, nu numai pentru clubul lui.
Acum nu s-a mai implicat si nu mai avem o gala a sportului satmarean. S-a lecuit si acum a cheltuit energie si bani doar pentru copiii lui.Bravo Robi, rusine primariei, consilierilor locali si mai stim noi cui ...SAMURAI JACK SPINTECATORU

Primiti cu colindu? La crisma.

Ca deobicei aglomeratie mare la ore de virf .Lucrari care parca nu se mai termina pe Podu Golescu, multumim illes pentru gaselnita Vegyepsyer, si lumea nebuna in cautarea lui mos craciun.
Tirgu Mosului s/a mutat din parcu central de la Dacia la Lupoaica...iar concertele anuntate si ele s/au dus la Crisma. Sa ma scuze cei de la restaurantul Mon Ami dar parca as fi vrut sa ascult colindele lui Onciu, Carmen Barbur si tot Park Folk Grup altundeva. Sa nu am parte de fum de tigara, vodca si meseni prieteni nu numai cu muzica ci si cu Bachus. Iar MIRCEA BANICIU merita o sala plina la Filarmonica...Parca. Sau ca o solutie se putea folosi una dintre bisericile din Satmar. Daca tot e vorba de colinde , Craciun si X MAS FEST. Da atita-i duce mintea pe organizatori. Cind putin vrei, putin obtii.
Pacat de lumea care s-a inghesuit pe scari la restaurant...aprospos, un restaurant mai mer\eu reclamat la primarie ca deranjeaza prin galagie vecinii. Mai ramine spectacolul de la Teatru. Cu Aura Urziceanu. Acolo-i cu bilete si poate iese mai bine. Iar locatia e mai normala.

marți, 11 decembrie 2007

salutare. se pare ca e la moda sa-ti faci blogg .din joaca am creat ceva ce seamana a pierdere de vreme.